(2)

Tikapuut

audiobook & e-book


Tie ulos vie tikapuiden kautta

Lämmin kertomus ukrainalaisesta Tolikista, joka on ostanut talon Espanjan Aurinkorannikolta ja pääsyt järjestämään elämänsä oman mielensä mukaan. Sukulaiset eivät vaivaa, koska he ovat 4 000 kilometrin päässä Ukrainassa. Sitten Venäjä hyökkää Ukrainaan ja Tolikin suku Aurinkorannikolle: äiti, yksijalkainen setä, sisko ja siskon masentunut ystävä, vaihtoehtohoitoihin hurahtanut täti lemmikeineen valtaavat koko talon.

Sota osuu kuitenkin tasapuolisesti kaikkiin ja jokainen yrittää selvitä miten parhaiten voi. Tikapuut on lämminhenkinen kertomus ukrainalaisesta perheestä ja siitä, kuinka elämän on kaikesta huolimatta jatkuttava. Kirjan on suomentanut Eero Balk.

Jevhenija Kuznjetsova on nuori ukrainalainen kirjailija, joka iästään huolimatta on nykykirjallisuuden kiinnostavimpia nimiä. Tikapuiden kertojan, Tolikin, tavoin Kuznjetsova asuu nykyään Espanjassa. Kuznjetsovan edellinen romaani Kysykää Mialta oli EU:n kirjallisuuspalkintoehdokas. Hän saapuu Helsingin kirjamessuille 2024.

”Jevhenija Kuznjetsovan romaani on hieno katsaus ukrainalaiseen nykykirjallisuuteen.” - Helsingin Sanomat romaanista Kysykää Mialta


Narrator: Anssi Niemi

Duration: