(0)

Ukulele-jam

audiobook & e-book


En varm sommerdag i 1992 ankommer den bosniske Miki og hans forÊldre til en kroatisk flygtningelejr; et tidligere feriecenter i forfald. Miki har voldsomme oplevelser med sig i bagagen, og der er ting, han ikke taler om. Hans helt, storebroren Neno, er i serbisk fangelejr. Men trods omstÊndighederne, farens forstenede radiolytning og morens sorg pÄ familiens fjorten kvadratmeter, Þnsker Miki at tilpasse sig den nye virkelighed. Mens konflikten rykker tÊttere pÄ, scorer Miki og hans nye venner piger, hÞrer musik og holder bÄlfester pÄ stranden.

SÄ bryder krigen mellem kroater og bosniere ud, og forholdet mellem lejrens beboere Êndres radikalt. Mikis venner flygter til Sverige. Landet, der har noget sÄ eksotisk som musikbiblioteker, kiler sig ind i hans drÞmme, men forÊldrene insisterer pÄ at vende tilbage til det gamle liv i Bosnien.

"Ukulele-jam" er historien om en ung mands selvopholdelsesdrift i nationalismens hadefulde Är. En personlig fortÊlling om at holde fast i hverdagens normalitet i en del af Europa, hvor det tragiske og komiske ofte gÄr hÄnd i hÄnd.

Lydbogen er indlĂŠst af Tobias Hertz.


Narrator: Tobias Hertz

Duration: