(0)

Vejen til Amerika

audiobook & e-book


"Vejen til Amerika" er historien om befolkningen pÄ en lille vestindisk Þ 1906-1916. Kolonimagten Danmark har svÊrt ved at fÄ aktiviterne pÄ Þ-gruppen til at give overskud og efterhÄnden mÊrker bÄde de hvide plantagearbejdere og caribiske middelklasse og markarbejdere Þkonomiens smalhals.

Det er ogsÄ historien kÊrlighed, og om den sÊregne solidaritet der opstÄr pÄ tvÊrs af race- og klasseskel, nÄr man er fÊlles om at vÊre underlagt en fremmed statsmagt flere tusind kilometer vÊk.

Birgitte Livbjerg (f.1940) er en dansk romanforfatter, digter, dukkefÞre, scenograf og teaterinstruktÞr. Hun blev fÞdt pÄ Frederiksberg og voksede op i Kgs. Lyngby nord for KÞbenhavn. Hun har gÄet pÄ bÄde KunsthÄndvÊrkerskolen og Kunstakademiet i Paris, og har en uddannelse som scenograf og instruktÞr fra Statens Scenekunstskole (tidl. Statens Teaterskole). Hendes engagement i dansk teaterliv er meget unikt, da hun i flere Är arbejdede som dukkefÞre ved bÞrneteateret Det Lille Teater i KÞbenhavn. Birgitte Livbjerg debuterede som digter i 1978 og som romanforfatter i 1983.

Birgitte Livbjerg har modtaget adskillige arbejds- og rejselegater fra Statens Kunstfond i lĂžbet af sin karriere.


Narrator: Fjord Trier Hansen
Duration: