(0)

Vejen til Lochmaddy

E-book


Paul er en ung mand fra MidtsjÌlland, der kÌmper med lavt selvvÌrd og mobning pü grund af overvÌgt. Han arbejder i et lille IT-firma, men da han bliver fyret og samtidig ved et tilfÌlde opdager, at han er adopteret og kommer fra Ydre Hebrider, beslutter han sig for at finde sine rødder.

Han bosÌtter sig midlertidigt i Edinburgh, og her møder han Bruce og Claes, fra BrombÌrür, der tager med ham til hans fødeby, Lochmaddy, pü North Uist.

For Paul bliver denne rejse büde et ødelÌggende slag og en übenbaring. Mødet med hans rødder bringer en masse op til overfladen, büde nye sider, han aldrig havde drømt om eksisterede, og velbevarede familiehemmeligheder.

Uddrag af bogen

De klinkede og drak, og Claes satte glasset fra sig og sĂĽ lĂŚnge pĂĽ Paul.

”Nu spørger jeg igen, hvad bragte dig egentlig til Edinburgh?”

Paul strøg sig over ansigtet.

”Tja. en nysgerrighed. Jeg ved ikke, hvad jeg havde regnet med at finde … eller finde ud af.”

”Hvad vil du finde?” Claes så intenst på ham.

”Jeg fik at vide, at jeg er adopteret,” Paul så ned og fingererede med sit glas, ”at jeg slet ikke er dansk, men stammer fra North Uist.”

”De Ydre Hebrider,” sagde Claes hurtigt.

”Ja,” Paul så op, ”kender du det? Har du været der?”

Claes rystede pĂĽ hovedet og blev ved at se intenst pĂĽ ham.

”Hvorfor tager du ikke derud?”

Om forfatteren

DORTHE LYNGE LARSEN er født 1968 i Odsherred og nu bosiddende i Hvalsø, MidtsjÌlland. Hun er til daglig selvstÌndig erhvervsdrivende. Hendes store interesse er historie, isÌr den skotske. Hun har under utallige rejser i det skotske højland samlet inspiration og viden til sine romaner.