(0)

Vesteuropa 1945-1986. Stater og mennesker

E-book


"Hvad er Europa? Europa var i oldtiden grÊkernes navn for de uciviliserede omrÄder nord for GrÊkenland. Hverken dengang eller senere har det haft en prÊcis geografisk afgrÊnsning. NÄr englÊnderne i dag taler om 'Europe' regner de ikke nÞdvendigvis England med hertil og Rusland har skiftevis vÊret placeret i og uden for Europa."

Aldrig har Vesteuropa gennemgÄet sÄ stor og hurtig en udvikling som i perioden mellem anden verdenskrigs afslutning og 1986. Palle Roslyng-Jensen gennemgÄr i sin bog den europÊiske udvikling og de vigtigste begivenheder i efterkrigstiden. Bogen henvender sig til elever pÄ de gymnasiale uddannelser, men kan lÊses som selvstudium af enhver, der interesserer sig for emnet.

Palle Roslyng-Jensen er lektor emeritus ved Saxo-Instituttet pÄ KÞbenhavns Universitet. Hans primÊre forskningsomrÄder er besÊttelsestidens historie, den kolde krig og forholdet mellem militÊr og politik i Danmark i midten af det tyvende Ärhundrede. Palle Roslyng-Jensen har udgivet flere bÞger om europÊisk historie.