(156)

Vuoksen helmi

audiobook & e-book


Suomen kenraalikuvernööriksi on nimitetty F. A. Seyn, joka oli jo ensimmÀisen sortokauden aikaan venÀlÀistÀmistoimenpiteiden tÀrkeÀ toteuttaja. Uudelleen aloitetut yhtenÀistÀmistoimet ovat johtaneet Suomen kannalta huomattavaan takaiskuun: VenÀjÀn duuma on ottanut Suomen asiat alaisuuteensa. Kaikki tÀmÀ vaikuttaa myös imatralaisten elÀmÀÀn.

Valtionhotelli on saanut uuden johtajan, jonka menneisyydestÀ kukaan ei tunnu tietÀvÀn oikein mitÀÀn. Julia Morton on vuokrannut hotellin lÀheltÀ perheelle kesÀnviettopaikan, mutta Rauhan pensionaatissa majailevat venÀlÀiset runoilijat kiinnostavat hÀntÀ kovasti. Kutsu Terijoelle avaa Julialle maailman josta hÀn ei ole aikaisemmin ollut tietoinen. Keskustelut pietarilaisten taiteilijoiden kanssa kannakselaishuvilassa ja kuutamoisilla rannoilla kestÀvÀt lÀpi yön. Julia herÀÀ nÀkemÀÀn Suomen ja VenÀjÀn erot aivan uudella tavalla.

Myös omassa elÀmÀssÀÀn hÀn joutuu yllÀttÀen ratkaisemaan suuria asioita. Ritikanrannassa riittÀÀ ihmisten kohtaloissa naapureilla pohtimista, erityisesti Vilma Haikalan pesuetta seurataan tarkkaan. LÀÀkÀriksi opiskeleva Anna Kristiina palaa kesÀksi tuttuihin maisemiin.


Narrator: Erja Manto
Duration: