(0)

Autonomadismi

E-Book


Korona sai maailman matkailuautoilemaan. Miljoonat ihastuvat autoelÀmÀÀn ja muuttivat matkailuautoon pysyvÀsti asumaan. Ongelmana on kotipaikkaoikeus (domicile) tai oikeammin kotipaikkavelvollisuus. Kansalaisoikeuksien, julkisten ja yksityisten palveluiden saannin edellytyksenÀ on pysyvÀ maapostiosoite. Ihmisen pitÀÀ olla kotoisin jostakin, vaikka digitaalisuus mahdollistaa myös hallinnollisesti elÀmisen ilman maantieteellistÀ kotipaikkaa. Suomi on tÀssÀ asiassa edellÀkÀvijÀ maailmassa. Suomessa voi virallisesti asua pysyvÀsti matkailuautoissa, joista on kehittymÀssÀ asuntoautoja.

PysyvÀsti asuntoautoissa asuvien keskuudessa on syntynyt autonomadi -liike, joka pyrkii vapauttamaan ihmisen paikkaan sitomisen kahleista. TÀmÀ kirja on ensimmÀinen julkaisu, jossa kerrotaan, mistÀ autonomadismissa on kysymys, miten se tulee muuttamaan maailmaa ja ihmisenÀ olemista, kaupunkikÀsitystÀ ja matkailuautoteollisuutta.

Kirjan on kirjoittanut nuoruudessaan hippielÀmÀÀ ja vallankumousta tehnyt, työuransa julkishallinnon liikkeen johdon konsulttina ja elÀkepÀivÀt karavaanarina ja kirjailijana viettÀnyt, VTM Ilkka Ronkainen. TÀmÀ on Ronkaisen kahdeksas kirja.