(0)

Baronerna Barrabas

E-Book


"Ingen visste egentligen varifrÄn herr Serafim Vlahuta kom, var hans vagga stÄtt, var han hade gÄtt i skolan eller var han suttit i fÀngelse. Lika litet visste man strÀngt taget vad han sysslade med, men det Àr som bekant en gentlemans ensak, men det Àr som bekant en gentlemans ensak."

Serafim Vlahuta Ă€r en Ă€ventyrlig köpman frĂ„n Sofia, som gĂ€rna hĂ„ller banketter i sin vackra vĂ„ning pĂ„ kvĂ€llstid, och tillbringar sina dagar med att investera i nya affĂ€rsmöjligheter. Ödesnatten den 17 juli 1913, nĂ€r herr Vlahuta Ă€r ute pĂ„ en resa, dras han i ett parti poker in i en investering som han ska komma att Ă„ngra bittert. En fĂ€lla har gillrats för honom av tvĂ„ högtspelande bedragare, som anvĂ€nder alla möjliga medel för att lyckas med sin plan.

Harald WÀgner 1885-1925 var en svensk journalist och författare. WÀgner skrev böcker i ett flertal genrer, dÀribland deckare och Àventyrsromaner, ofta med en humoristisk vinkel. Harald var ocksÄ bror till den kÀnda feministen Elin WÀgner och far till tv-personligheten Ria WÀgner.