(0)

Bastiljin valloitus

E-Book


Ange Pitou on hieman onneton mutta viaton orpopoika, joka erotetaan kurinalaisesta kylÀkoulusta juuri Ranskan suuren vallankumouksen aattona. ErÀÀnÀ pÀivÀnÀ Angen uusi isÀntÀ, torppari Billot, pÀÀttÀÀ suunnata kohti Pariisia. TehtÀvÀnÀ on pelastaa Bastiljin linnoitukseen vangittu tohtori Gilbert, jonka tilallinen Billot on. Ange lÀhtee mukaan ja yhdessÀ he liittyvÀt historialliseen Bastiljin valtaukseen. Vallankumouksen kuohuessa nuori Ange rakastuu samalla kun Ranskan kuningaspari kamppailee valta-asemastaan.

Bastiljin valloitus on ensimmÀinen osa kaksiosaisessa Ange Pitou-teoksessa. Kirja on osa Historialliset romaanit -nimistÀ sarjaa, jossa keskitytÀÀn Ranskan vallankumouksen aikaan ja seikkailuihin Ludvig XV:n hovissa.

Alexandre Dumas (1802–1870) oli menestynyt ranskalainen romaani- ja nĂ€ytelmĂ€kirjailija, joka tuli tunnetuksi mukaansatempaavista historiallisista seikkailuromaaneistaan. Dumasin suosituimpia teoksia ovat Muskettisoturi-sarja sekĂ€ Monte-Criston kreivi. HĂ€nen teoksiaan on kÀÀnnetty perĂ€ti sadalle kielelle ja ne ovat edelleen Ranskan luetuimpia klassikoita.