(3)

Den ultimata handboken DRINKAR (Epub2)

E-Book


Ebok, Epub2

ISBN 9789188987389

"Drinken Àr en genialisk uppfinning som blandar nyttigheter som frukt och grönsaker, med alkohol."

Innan drinkar avnjöts pÄ solnedgÄngsdrÀnkta terasser, anvÀndes alkohol för att bekÀmpa diverse krÀmpor. För att skydda brittiska sjömÀn frÄn skörbjugg bar skeppen tunnor med c-vitaminrik limejuice. NÄgon spetsade denna med gin, och vips var drinken Gimlet född. PÄ samma vis skapades Gin och tonic i tropikerna. Tonic water med kinin tycktes hÄlla malariamyggorna borta och nÀr denna nÄgon igen spetsade vattnet med gin, skapades drinkhistoria.

I England dricker man gÀrna en Hot Toddy mot förkylning, med citron för c-vitamin, honung som lenar och alkohol som bedövar. I hÀlsans tecken har mÀnniskan hittat pÄ en mÀngd sÀtt att förtÀra alkohol, under en lÄng tid. Men det behöver vi inte lÀngre göra. Numera dricker vi drinkar mest för smakens, och kulturens, skull.

Denna bok ger dig över 60 klassiska drinkrecept, med tillhörande historia och kuriosa. Recepten Àr enkla och tydliga, med illustrationer om hur de blandas pÄ bÀsta vis. VÄr ultimata drinkbok Àr perfekt för olika bjudningar, eller som present till vÀrden eller vÀrdinnan nÀr du Àr bortbjuden.