(3)

Det nionde livet

E-Book


Marie Benedetti Àr före detta kriminalkommissarie vid Hallandspolisen. Hon spÄddes en lysande framtid, men drabbades av tidig ALS, vilket innebar att hon tvingats begÀra avsked. I vÀntan pÄ att sjukdomen ska ta livet av henne arbetar hon som dokumentalist vid polisen i Varberg. DÀr jobbar Àven hennes tidigare studiekamrat och Àlskare kommissarie Marcus de Wolfe.

En pojke hittas död i en container i ett av Varbergs överklassomrÄden. Den döde Àr rom, och hans anhöriga blir snart misstÀnkta och tas in till förhör. De slÀpps och mannen lÀmnar staden medan kvinnan hittas hÀngd i hamnen. Utredningen intensifieras, och det visar sig att nÄgon i polishuset lÀcker uppgifter till press och sociala medier. Allt pekar pÄ att Benedetti Àr den skyldiga, och hon stÀngs av frÄn arbetet. Benedetti fortsÀtter bedriva en egen utredning av de döda romerna. SpÄren tycks leda mot vÄldsbejakande grupper och organiserad kriminalitet. Snart blir det ocksÄ tydligt att nÄgon i polishuset Àr inblandad. Vem? En kamp mot klockan, pÄ liv och död, tar sin början.

Det nionde livet Àr en spÀnnande, tempofylld och originell polisroman. Vem kan man vÀnda sig till nÀr inte de nÀrmaste kollegorna, eller ens den egna kroppen verkar vara pÄlitliga?