(0)

Drama utan slut

E-Book


Ur krig, blod och aska föddes den turkiska republiken för hundra Är sedan. Det skapade ett drama som kommer att fortsÀtta lÄngt efter republikens 100-Ärsdag i oktober 2023.

Med den hÀr reportage- och fotoboken vill journalisten Bitte Hammargren och fotografen Stefan Bladh skildra nÄgra av de avgörande hÀndelser och förÀndringar som bidragit till det Turkiet vi ser i dag.

Det handlar om Atatürks skapelse av republiken Turkiet, kurdernas och andra etniska minoriteters situation, hur Syrienkriget har förĂ€ndrat Turkiet och hur dess utrikes- och sĂ€kerhetspolitik pĂ„verkar sĂ„vĂ€l landets egna invĂ„nare som omvĂ€rlden.

Inte minst beskriver denna högaktuella bok Erdoğans resa till makten, och hur han förĂ€ndrat republiken under sin tid som premiĂ€rminister och president – samt de politiska efterskalv som vĂ€ntar ett hĂ„rt prövat och polariserat land efter de förödande jordbĂ€vningarna i början av 2023.

»En strukturerad och sammanhÄllen berÀttelse som samtidigt fÄr liv och energi av tvÄ förfarna journalisters nÀrvaro. De Àr inte bara vÀl pÄlÀsta, de har sjÀlva bevittnat de stora katastroferna, bevakat krigen och konflikterna och trÀffat mÄnga av de ledande aktörerna. Resultatet Àr pÄ en gÄng informativt, klargörande och personligt.«

Lars Linder, Dagens Nyheter

»Bokens reportageform levandegör lÀsandet genom otaliga möten med mÀnniskor. Detsamma gÀller Bladhs uttrycksfulla fotografier. Drama utan slut riktar sig till alla som vill förstÄ dagens Turkiet« Betyg 5/5

Ann-Catrin Emanuelsson, BTJ

»En fantastisk kunskapskÀlla«

Ulf B Andersson, Amnesty Press

»Texterna och bilderna tar verkligen lÀsaren nÀra landet idag.«

Göteborgs Posten