(1)

Eldflugorna

E-Book


Eldflugorna Àr en laddad och intensiv roman frÄn 1960-talets Afrika. Huvudpersonerna Àr tvÄ unga mÀnniskor i Tanganyika: Tom Mawe Àr assistent Ät en vit brunnsborrare, Phebe Togire leder kurser för den nya statens kvinnor. BÄda Àr intelligenta och kÀmpande mÀnniskor som finner varandra i tron pÄ framtiden.

Men mot det nya stÄr det pÄ mÄnga hÄll en osynlig mur av vidskepelse, grymhet och primitiva lagar. Medan Tom studerar till ingenjör i London, korsas deras framtidsplaner av hövdingen George. Han Äker visserligen i lyxbil med förgyllda beslag och vitklÀdd chaufför, men han Àr en företrÀdare för det gamla sÀttet att leva, för de gamla lagarna och det gamla förtrycket.

Dagmar Edqvist har skickligt vĂ€vt samman de vĂ€ldiga problemen i Afrikas u-lĂ€nder med en originell och spĂ€nnande kĂ€rlekshistoria som i blixtbelysning speglar samma problem. Handlingen utspelas pĂ„ Tanganyikas landsbygd, i London och i Dar-es-Salaam – en bakgrund sjudande av liv, vitalitet och nya idĂ©ers kamp med de gamla.