(0)

En usko sattumiin: Konsultin testamentti

E-Book


NÀkyvÀ ja nÀkymÀtön johtajuus ratkaisevat ihmisten ja maapallon tulevaisuuden. Ekonomi ja liikkeenjohdon konsultti (LJK ry) Karl-Magnus Spiik tarkastelee kirjassaan johtajuutta henkisyyden nÀkökulmasta. TosielÀmÀn esimerkit havainnollistavat johtamisen ja vallankÀytön onnistumisia mutta myös epÀonnistumisia.

Kirjoittaja haastaa kaikki valveutuneet ihmiset pohtimaan elÀmÀn todellisuutta. Erityisesti hÀn kutsuu tÀhÀn tehtÀvÀÀn rohkeita nuoria, jotka kyseenalaistavat perinteisiÀ uskomuksia ja johtamiskulttuureja. Jotka haluavat ymmÀrtÀÀ ihmisenÀ olemisen syvemmÀllÀ tasolla.

Kirjoittaja pohtii uushenkisyyttÀ yhdistÀmÀllÀ tieteen ja uskontojen lÀhestymistapoja. HÀn tekee terÀviÀ ja kriittisiÀ huomioita elÀmÀstÀ ja johtamisesta. LisÀksi ÀÀneen pÀÀsevÀt monet eri aikoina elÀneet asiantuntijat, jotka hekin ovat rohkeasti kyseenalaistaneet vallitsevia kÀsityksiÀ ja uskomuksia.

Kirjoittaja avautuu myös omasta muutosmatkastaan ja henkisestĂ€ herÀÀmisestÀÀn. 5-vuotias Karl-Magnus lupasi isoisĂ€nsĂ€ kuolinvuoteella hoitaa hommat. Mahdottoman lupauksen lunastajasta kehittyi liian suuren vastuun kantaja ja pakonomainen suorittaja. Vasta oman tyttĂ€ren kuolema sai hĂ€net kohtaamaan sisĂ€isen tuskansa ja kulkemaan kohti sydĂ€men viisautta. ”En usko sattumiin. Kun katson tietĂ€ni taaksepĂ€in, nĂ€en, miten eri tapahtumat ja ihmiset ovat vaikuttaneet kulkuuni, miten jokin tiedostamaton tarkoitus tai voima on vaikuttanut valintoihini.”