(23)

Englantilainen solmu

Hörbuch


30-vuotiskriisissÀ kÀrvistelevÀ nettifriikki Minttu JÀrvinen jÀttÀÀ hetkeksi menestyvÀn yrityksensÀ ja suuntaa Cambridgeen etsimÀÀn itseÀÀn ja hankkimaan uutta potkua uralleen. Vuosia jatkunut on-off-suhde nettipoliisi Pasi Nurmisen kanssa vaatii sekin pÀivityksen.

Myös Pasi Nurmisen elÀmÀ on kriisissÀ. Helsingin poliisin huumepuolen rikostutkinnat kiristÀvÀt työilmapiiriÀ koko talossa, ja osaston riittÀmÀttömÀt mÀÀrÀrahat lisÀÀvÀt työtaakkaa. Mies pÀÀttÀÀ ottaa riskin ja repÀistÀ itsensÀ irti ahdistavista työkuvioista. HÀn muuttaa Mintun vuokraamaan asuntoon Cam-joen varrelle.

Cambridgessa Minttu törmÀÀ ukrainalaiseen Sofijaan ja hÀnen maanmieheensÀ Vadimiin. Mintulle selviÀÀ nopeasti, ettÀ mies on ÀlykÀs, kiihkomielinen ja kaikkea muuta kuin lapsellisen Sofijan uskollinen poikaystÀvÀ, saati Cambridgeen muuttanut puutarhuri.

Mintun ja Pasin keskinÀinen vÀlien selvittely saa uusia sÀvyjÀ heidÀn pÀÀtyessÀÀn ekoterroristiryhmÀ SOLMUn jÀljille. Kirjan pÀÀhenkilöt ovat tuttuja jo aikaisemmista trillereistÀ Baltia Express ja Hotelli Kalifornia.

Kirsi Merimaan dekkarisarjassa sukelletaan nettirikollisuuden maailmaan. Rikoksia ratkaisevat nettifriikki Minttu JÀrvinen sekÀ nettipoliisi Pasi Nurminen.

Kirsi Merimaa on kirjailijanimi, jonka takana on kaksi kokenutta toimittajaa ja kirjailijaa, Marja Lennes ja Pirjo Peltoniemi. Nimimerkki syntyi kaksikon lyödessÀ vetoa siitÀ, ettÀ he pystyisivÀt kirjoittamaan dekkarin kahdessa viikossa.