(9)

Fallet med den grymma leken

Hörbuch und E-Book


Cirkus Skum har kommit till Dimdalen och ikvÀll Àr det dags för premiÀr! Elsa och Kalle frÄn SpökbyrÄn Àr dÀr för att titta. Först ut Àr lindansaren Becky som balanserar pÄ en lina högt uppe i luften. Helt plötsligt svajar linan till, som om nÄgon hade ryckt i den, och Becky faller ner! Vem kan göra nÄgot sÄ hemskt? Clownen Charlie pekas ut. Eller Àr det som Elsa och Kalle tror, att det Àr det grymmaste av alla spöken som Àr i farten? Hela cirkusens framtid stÄr pÄ spel. Ska Elsa och Kalle kunna stoppa spöket innan det Àr för sent?

Böckerna om "SpökbyrĂ„n" Ă€r rafflande och klurig lĂ€sning för lĂ„gstadieĂ„ldern av spĂ€nningsmĂ€starinnan Kristina Ohlsson. Moa Wallin har gjort de generösa illustrationerna med sagolika miljöer. ”Fallet med den grymma leken” Ă€r den sjĂ€tte fristĂ„ende boken i serien. LĂ€s ocksĂ„: ”Fallet med den rysliga skuggan”, ”Fallet med det mystiska godismonstret”, ”Fallet med den farliga dimman”, ”Fallet med den stora tĂ„golyckan” och ”Fallet med den grĂ„tande gasten”.

KRISTINA OHLSSON Ă€r en av Sveriges frĂ€msta spĂ€nnings- och barnboksförfattare. Hennes böcker har blivit stora lĂ€sarsuccĂ©er, inte minst hennes populĂ€ra rysare för slukarĂ„ldern. Med titlar som ”Eldhjulet”, "Glasbarnen" och "Zombiefeber" har hon en central plats i barnens bokvĂ€rld. Serien ”SpökbyrĂ„n” Ă€r en favorit bland hennes yngre lĂ€sare.

MOA WALLIN har illustrerat böcker för bÄde barn och vuxna. Hon har Àven gjort bilder till spel, lÀromedel och skivomslag. Hennes stÀmningsfulla illustrationer gör SpökbyrÄn och Dimdalen till en extra mysig vÀrld att kliva in i.