(4)

God jul, Ester Jansson

E-Book


Onsdag 21 december.

"Är det hĂ€r verkligen rĂ€tt adress?" Pappa lĂ„ter sĂ„ tveksam nĂ€r han tittar ut genom bilrutorna. "Storgatan 36?"

"Just det." Taxichaffisen rÀcker kortlÀsaren till honom. "Belopp och kod sÄ Àr vi kvitt sen."

Vi har stannat framför ett hus. Jag kÀnner igen det frÄn bilderna, sÄ det Àr ju rÀtt. Problemet Àr att det redan lyser pÄ hela nedervÄningen.

Det ska bli en annorlunda jul i Är, har Olas pappa bestÀmt. Allt Àr ju redan sÄ annorlunda efter skilsmÀssan, sÄ varför inte? Pappa, storasyster Corny (eller Cornelia som hon egentligen heter) och Ola bestÀmmer sig för att hyra ett hus i Visby. För vad kan bli mysigare Àn jul i en medeltidsstad? Det Àr bara det att det redan bor en familj i huset! Och dottern i den familjen heter Ester. Ester Jansson. Hon gÄr i Olas franskaklass, men han har aldrig vÄgat prata med henne, mer Àn kanske ett och annat pÄtvingat bonjour. Men han tycker ÀndÄ att Ester Àr den mest spÀnnande personen pÄ hela skolan. Kanske i hela Björkhagen. Eller till och med i hela Stockholm.

God jul, Ester Jansson Àr romantisk feelgood för alla tweenies dÀrute! Johanna LindbÀck fÄngar sjÀtteklasspirret med fingertoppskÀnsla och humor. Och julstÀmningen Àr sÄklart pÄ topp! Senast har Johanna LindbÀck varit aktuell med Tjejer-serien, som hon skrivit ihop med Lisa BjÀrbo och Sara Ohlsson, och innan dess har hon utkommit med ett tiotal böcker bÄde för barn och ungdomar.