(1)

Green Room

E-Book


Det Àr sent 90-tal och Madde Fryk kÀmpar för att hÄlla sig kvar i tv-branschen genom tillfÀlliga projektanstÀllningar. I Stockholms krogvÀrld och bland sina manliga kollegor försöker hon finna den rÀtta att bota sin ensamhet med.

Smilja Popovic frÄn Sarajevo i det forna Jugoslavien försöker bevara sin vÀrdighet i en tillvaro kantad av förnedrande omstÀndigheter. Hennes liv har fÄ likheter med Maddes, men ÀndÄ korsas deras vÀgar pÄ ett spektakulÀrt sÀtt.

Green Room ger en brutal, underhÄllande och sann inblick i den kommersiella tv:ns framfart som format ett nytt medielandskap med nya förutsÀttningar för de involverade personerna i tv-produktioner.

MARIA HEED ansvarade som ung och ensamstÄende mamma pÄ 90-talet för artistbokningarna pÄ Strix Television. Sedan fortsatte hon som frilansredaktör och producent Ät diverse tv-kanaler innan hon 2014 hoppade av mediasvÀngen och öppnade ett kafé pÄ Södermalm i Stockholm. I dag driver hon vandringsappen Bontrax tillsammans med sin man. Green Room Àr Maria Heeds debutroman som inspirerats av hennes egna erfarenheter i tv-branschen.