(0)

Hans tre sommarbrudar

E-Book


MÄlaren Bengt Alfson njuter av sommaren i sin vackra skÀrgÄrdsstuga. Men han saknar sÀllskap. För att lösa detta sÀtter han in en annons i tidningen, och fÄr napp. Först kommer den unga, vackra Lisa till ön. Hon flyr frÄn sin trÄkiga vardag som stenograf och njuter av skÀrgÄrdslivet. Men nÀr hon ÄtergÄr till sitt arbete blir Bengt ensam igen. Han sÀtter in en ny annons, som Àr omgjord för att Lisa inte ska kÀnna igen den. Snart kommer den vackra Magda till ön, med norrlÀndska rötter och och ett sydlÀndskt temperament.

BerÀttelsen om Bengt Alfsons vackra sommarbrudar Àr en av alla de noveller vi fÄr lÀsa i denna samling av Artur Möller. FÄ kan beskriva det tidiga 1900-talets borgerliga miljö som Möller, som med humor och ibland en dos tragik mÄlar ett levande portrÀtt av ett Stockholm i en svunnen tid, och de mÀnniskor som rörde sig i staden.

Artur Möller (1883-1940) var en svensk författare. Möller skrev allt frÄn kÄserier till romaner, och han blev speciellt hyllad för sin sjÀlfulla lyrik. Hans verk skildrar med unik trÀffsÀkerhet den borgerliga miljö som han sjÀlv levde i.