(2)

Hillary Rodham Clinton: en politisk biografi

E-Book


»En kunnig och vÀlstrukturerad bild av Hillary Clintons liv och ideal.« Svenska Dagbladet

»Pedagogiskt. Erik Åsards biografi Ă€r en grundkurs i USA:s politiska system.« Dagens Nyheter

»LÀsvÀrd och initierad skildring av det politiska livets förutsÀttningar och spelregler i USA.« Helsingborgs Dagblad

»Klokt och balanserat.« Åsa Linderborg, Aftonbladet

»Erik Åsard Ă€r en skicklig och kunnig skribent, professor i nordamerikastudier pĂ„ Uppsala universitet, och han lyckas göra berĂ€ttelsen om vĂ€rldens kanske mest kĂ€nda kvinna riktigt rolig att lĂ€sa.« VĂ€sterviks-tidningen

Hillary Rodham Clinton Àr ett unikum, ett politiskt fenomen. Med Ätta Ärs erfarenhet av Vita huset och en framgÄngsrik karriÀr som senator bakom sig, kan fÄ slÄ henne pÄ fingrarna nÀr det gÀller politisk erfarenhet. Det Àr ingen överdrift att kalla henne för sÄvÀl den mest avskydda som den mest beundrade politikern i USA.

Erik Åsard har följt Hillary Rodham Clintons karriĂ€r Ă€nda sedan hon 1993 blev nationens första dam. Det stod tidigt klart för honom att hon förr eller senare skulle konkurrera om posten som demokraternas presidentkandidat. Men vilka möjligheter har Rodham Clinton egentligen att förverkliga sina mĂ„l?

I sin biografi ger Erik Åsard den samhĂ€llsintresserade ett utmĂ€rkt tillfĂ€lle att sjĂ€lv bilda sig en uppfattning om Hillary Rodham Clintons avsikter och utsikter. Det Ă€r ett initierat och personligt portrĂ€tt av en vĂ€rldspolitiker, skrivet av en av Sveriges frĂ€msta USA-kĂ€nnare.

Denna utgÄva innehÄller nyskrivet förord och ett nytt kapitel!