(2)

Igloo : polisroman

E-Book


Loppan har ÄtervÀnt till Gropen efter en tid som taxichaufför och hamnar mitt i en mordutredning. Han anlitar en kvinnlig advokat för att försöka fÄ skadestÄnd för tiden han varit misstÀnkt för mordet pÄ en hallick. De inleder sÄ smÄningom ett stormigt förhÄllande. Hon Àr sjÀlvstÀndig och begÄvad och ger Loppan en intellektuell injektion. Snart inser de ocksÄ att deras vÀgar korsas i flera andra sammanhang.

Rolf "Ulken" Hall, f d löjtnant pÄ Marinstabens underrÀttelseavdelning, Àr dömd till livstids fÀngelse för grovt spioneri. Under polisförhören och rÀttegÄngen tiger Ulken sÄ det Àr bara han och hans uppdragsgivare som med sÀkerhet vet vilka uppgifter han egentligen avslöjat om det svenska försvaret. För att han inte ytterligare ska kunna skada landets intressen bevakas han minutiöst pÄ fÀngelset i Tidaholm. Nato ger dock för sÀkerhets skull CIA uppdraget att likvidera Ulken och se till att det ser ut som naturlig död eller olyckshÀndelse. En misslyckad illegalist, Stranne, som lever i Stockholm under falsk identitet, ska verkstÀlla mordet.

Igloo vittnar om Hans Holmérs omfattande kunskaper om brottslighetens olika sidor och om polisens arbete, bÄde i vardagen och i de dramatiska situationerna. Det ger trovÀrdighet och ryggrad Ät denna oavbrutet spÀnnande och medryckande bok.

Hans Holmér har tidigare givit ut tvÄ polisromaner med polisinspektör Arvid Roos, Loppan, i en ledande roll: Loppan (1990) och Monika (1991).