(13)

Ihmeiden aika

E-Book


PysÀyttÀvÀ tarina katastrofista ja selviytymisestÀ, kasvusta ja muutoksesta.

Karen Thompson Walkerin Ihmeiden aika on henkeÀsalpaava muotokuva ihmisistÀ, jotka yrittÀvÀt löytÀÀ tien eteenpÀin alati muuttuvassa maailmassa

Aurinkoisena lauantaiaamuna kalifornialaisessa esikaupungissa 11-vuotias Julia vanhempineen saa tietÀÀ, ettÀ maapallon pyöriminen on alkanut hidastua. Tv:n tÀyttÀvÀt uutiset, jotka kertovat vuorokauden pidentyneen melkein tunnin yhden yön aikana. Viikkojen kuluessa pÀivÀt ja yöt pitenevÀt pitenemistÀÀn ja maan painovoima alkaa kasvaa. Linnut, vuorovedet ja ihmisten kÀytös luisuvat sekasortoon.

Maailman tÀyttyessÀ vaaroista Julian tÀytyy kohdata myös muutokset itsessÀÀn ja omassa pienessÀ maailmassaan: hÀnen vanhempiensa vÀlille kasvava kuilu, ensirakkauden mukanaan tuoma haavoittuvuus, kasvava yksinÀisyys ja yllÀttÀvÀ, lannistumaton rohkeus.

Karen Thompson Walker (s. 1980) on kirjailija, opettaja sekÀ entinen kustannustoimittaja ja journalisti. HÀn on työskennellyt muun muassa Simon & Schuster -kustantamossa. Walker vietti lapsuutensa ja nuoruutensa San Diegossa, ja hÀn valmistui sekÀ Kalifornian ettÀ Columbian yliopistosta opiskeltuaan englannin kieltÀ ja luovaa kirjoittamista. HÀn asuu Portlandissa perheensÀ kanssa ja opettaa luovaa kirjoittamista Oregonin yliopistossa.