(3)

Ihmisen kuoressa : Romaani

Hörbuch


"Lauri Kivi putosi kohti maata. Ihmisten elementtiÀ."

Toimittaja Lauri KivellÀ pitÀisi olla asiat hyvin. Mies menestyy ammatissaan kovien rikosjuttujen tekijÀnÀ, hÀn on tehnyt pesÀeron vÀkivaltaiseen lapsuuteensa ja on aikuisiÀllÀ tutustunut viimein tyttÀreensÀ Aavaan, joka luo kansainvÀlistÀ uraa poptÀhtenÀ. Mutta taivaanrannassa siintÀÀ mustaa. Aavan menestystÀ edelsi Amanda, laulaja joka katosi jÀljettömiin kolme vuotta aikaisemmin. RyhtyessÀÀn tekemÀÀn artikkelia ihmisten katoamisista ja etenkin Amandan tapauksesta Kivi kerjÀÀ verta nenÀstÀÀn ja pimeyttÀ horisontista. Pian on uhattuna paitsi Aava myös Lauri Kiven oma henkinen tasapaino. Ja kun se jÀrkkyy, kukaan eikÀ mikÀÀn ole turvassa.

Ihmisen kuoressa on kovaksi taottu kaunokirjallinen trilleri, joka kyydittÀÀ lukijansa pimeyteen eikÀ lupaa tuoda takaisin. Se on laskuvarjoton romaani minuudesta, syyllisyydestÀ ja sisÀllÀmme pauhaavista hallitsemattomista voimista. Hiltusen kielessÀ on leikkiÀ, tarkkuutta ja sÀvyjÀ, joita emme rikosromaanilta osaa aina odottaa.

Simo Hiltunen (s. 1977) on toimittaja ja visuaalinen tuottaja. HÀn asuu perheineen IissÀ. Hiltusen ensimmÀinen romaani Lampaan vaatteissa (2015) on saanut hyvÀn vastaanoton Keski-Euroopassa. Se kÀÀnnetty ranskaksi, saksaksi ja hollanniksi.