(14)

Iltavahtimestarin kierrokset

Hörbuch und E-Book


Paljon voi oppia tÀstÀ maailmasta vain katsomalla, missÀ on valot yöaikaan pÀÀllÀ. Vuosina 2014-2017 Matias Riikonen kÀveli samaa reittiÀ öisessÀ HelsingissÀ. Iltavahtimestarin kierrokset kirjaa tunnontarkasti ylös kohtaamiset

ihmisten, elÀinten ja ilmestysten kanssa. Vastaan tulee niin hylÀttyjÀ lapsia, kesÀhÀmÀrÀssÀ ilakoivia teinejÀ kuin roskalavalla uivia delfiinejÀ. Riikonen seurustelee kummitusten kanssa, todistaa Espoon haihtumista ilmaan ja pelkÀÀ maailmanloppua Perseidien meteorisateessa.

Öisten katujen fantasmagoria liikkuu kuvista ja kuvauksesta esseemĂ€iseen kerrontaan. Se vaeltaa samoilla rannoilla Mirkka Rekolan kanssa ja tutkii, mitĂ€ yhteistĂ€ on J. M. Barriella ja ElĂ€inmuseon namusedĂ€llĂ€. Se asettuu hĂ€ilyvien ja ei-olemassaolevien olentojen puolelle ja muistuttaa, ettĂ€ pilvimaisemat ovat olennainen osa kaupunkikuvaa.

Iltavahtimestarin kierrokset on elegantti ja omakohtainen dokumentti aaveiden ja unien kaupungista sekÀ siitÀ hinnasta, mikÀ maksetaan houreille antautumisesta. Kirja on omaelÀmÀkerrallisen teosparin ensimmÀinen osa.


Sprecher*in: Sami Lalou
Dauer: