(74)

Joukkotuho rintamalla

Hörbuch und E-Book


EdessÀ piti olla nopea sota, jossa Saksan keisarikunta ojentaisi naapureitaan. Myös vastapuolella ympÀrysvallat Ranska, VenÀjÀ ja Britannia olivat hyvin toiveikkaita. Tuhansia seikkailunhaluisia nuorukaisia ilmoittautui vapaaehtoisiksi puolustaakseen kansakunnan kunniaa.

Todellisuus kuitenkin oli tÀysin toinen. Rintamat juuttuivat pian mutahelvettiin keskelle Eurooppaa, ja sota venyi venymistÀÀn huolimatta uusista aseista kuten myrkkykaasuista, torpedoin varustetuista sukellusveneistÀ, panssarivaunuista ja hÀvittÀjÀlentokoneista.

Piina pÀÀttyi vasta, kun Yhdysvallat vuonna 1917 lÀhti sotaan. Tuoreiden yhdysvaltalaisjoukkojen tulo kÀÀnsi sodan pian ympÀrysvaltojen eduksi. Vaikka Saksan keisarikunta hÀvisi, aselepo oli odotettu. Saksan siviilit nÀkivÀt nÀlkÀÀ ja pinnan alla kyti VenÀjÀn innoittama vallankumous. Versaillesin rauhansopimuksen ehdot eivÀt kuitenkaan taanneet rauhaa, pikemminkin pÀinvastoin.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.