(38)

Kahvila Dominokujalla

Hörbuch und E-Book


Koskettava romaani ÀitiydestÀ, mielenterveydestÀ ja yksinÀisyydestÀ.

IdyllisellÀ pientaloalueella eletÀÀn lapsiperheen ihanne-elÀmÀÀ: Àidit kokoontuvat pÀivisin vertailemaan lapsiaan ja vatvomaan naapureiden edesottamuksia. Kauniit kulissit ovat tÀrkeintÀ, mutta ne alkavat rakoilla uuden perheen muuttaessa lÀhiöön: puolivuotiaan Pyryn Àiti Kati vÀlttelee muita ihmisiÀ eikÀ paljasta itsestÀÀn mitÀÀn. Toiset Àidit vieroksuvat hÀntÀ, mutta Leena on ainoa, joka huomaa, ettÀ jokin on vialla.

Kati ei ole ollut ennallaan lapsen syntymÀn jÀlkeen. VÀsymys painaa, eikÀ valoa tunnelin pÀÀssÀ nÀy. Kun Katin mies Henkka joutuu lÀhtemÀÀn Espanjaan sairaan isÀnsÀ luo, Kati uppoutuu tÀysin omaan mielikuvitusmaailmaansa. PyrystÀ huolehtiminen jÀÀ taka-alalle, sillÀ Katin kuvitelmat ovat tÀynnÀ ihania seikkailuja esimerkiksi ylellistÀ elÀmÀÀ elÀvÀn VÀinön ja Toivo-nimisen pianistin kanssa. Mutta miten kÀy, kun mielikuvitusmaailmakin alkaa murentua?

"Riipaiseva kuvaus Àitiyden varjopuolista."

- Turun Sanomat

Virve Sammalkorpi (s. 1969) on suomalainen kirjailija, copywriter ja toimittaja. HÀn on julkaissut lukuisia romaaneja ja antologioita. Sinkkuleikki oli ehdolla Helsingin Sanomien esikoisromaanipalkinnon saajaksi, ja MetsÀn keskellÀ maja oli Runeberg-palkintoehdokas. Paflagonian perilliset sai Savonia-kirjallisuuspalkinnon. Vapaa-aikanaan Sammalkorpi harrastaa palstaviljelyÀ ja jalkapalloa.


Sprecher*in: Anu Vilhunen
Dauer: