(239)

Kalle: Suoraa puhetta

Hörbuch


Kaikkihan Kalle Palanderin tuntevat - vai tuntevatko? TietÀÀkö kukaan oikeasti, mitÀ kaikkea vaatii nousta Torniosta tÀysin tasamaalta alppihiihdon kestomenestyjÀksi, maailman cupin voittajaksi ja maailmanmestariksi?

EntÀ uskaltaako kukaan muu sanoa, mikÀ suomalaisessa urheilujÀrjestelmÀssÀ on vikana? Kaikkiin nÀihin kysymyksiin ja moneen muuhun saat vastaukset, kun Kalle avaa sanaisen arkkunsa.

Parasta tÀssÀ kirjassa on, ettÀ Kalle kertoo urheiluelÀmÀn eri puolista omien todellisten kokemustensa pohjalta. Kirja on tÀynnÀ uskomattomia tarinoita ihmisten kohtaamisista ja tapahtumista huippu-urheilun kulisseissa yksityiselÀmÀÀ unohtamatta. Kalle kÀy tarinoiden ja ajatustensa kautta lÀpi muun muassa uraansa huippu-urheilijana, urheilijan tarvitsemaa tukiverkkoa ja suomalaista huippu-urheilua kansainvÀlisillÀ areenoilla. Kalle pohtii myös, mikÀ vaikuttaa siihen, kenestÀ tulee huippu-urheilija ja kenestÀ ei.

Kallella on lisÀksi paljon painavaa sanottavaa suomalaisen huippu-urheilun nykytilasta ja tulevaisuudesta. Kirjan uskomattomat tarinat ja Kallen ajatukset viihdyttÀvÀt, puhuttavat ja herÀttÀvÀt taatusti keskustelua.

Kirjan visuaalisen ilmeen luovat valokuvaaja Markku Hyttisen nÀyttÀvÀt kuvat.