(0)

Karamazovin veljekset 3

E-Book


Moraalia, intohimoa, uskoa ja syyllisyyttÀ tarkasteleva klassikko.

Fjodor Karamazovin murha ja sen herÀttÀmÀt kysymykset piinaavat Karamazovin veljeksiÀ. Murhasta syytetty Dmitri odottaa vankilassa oikeudekÀyntiÀÀn. Ivan etsii vastauksia, mutta eksyy vÀhitellen syvemmÀlle ja syvemmÀlle hulluuteen. Aleksei puolestaan tasapainoilee uskonsa ja elÀmÀn raakuuden vÀlissÀ. Kun Dmitrin oikeudenkÀynti tuo veljekset jÀlleen yhteen, he kohtaavat omat kÀsityksensÀ oikeudesta, rangaistuksesta ja siitÀ, mitÀ kukin ansaitsee.

Dostojevskin suurromaani kertoo yhden perheen tarinan, mutta kuvaa samalla aikansa VenĂ€jÀÀ ja sen aateilmapiiriĂ€. Karamazovin veljekset on murhamysteeri, oikeussalidraama sekĂ€ lukuisten kolmiodraamojen jatkumo – merkkiteos, joka pitÀÀ otteessaan.

Fjodor Dostojevski (1821–1881) oli venĂ€lĂ€inen kirjailija, toimittaja ja filosofi. HĂ€n on yksi maailman tunnetuimmista ja merkittĂ€vimmistĂ€ kirjailijoista, ja Dostojevskin vaikutus nĂ€kyykin sekĂ€ myöhempien kirjailijoiden ettĂ€ filosofien tuotannossa. Dostojevskin tunnetuimpia teoksia ovat Rikos ja rangaistus, Idiootti, Riivaajat ja Karamazovin veljekset.