(122)

Karjalan kruunu

Hörbuch und E-Book


Aistikas kuvaus naisen osasta keskiajan Suomessa.

Anna EilifintytÀr on vastarakennetun HÀmeen linnan linnanpÀÀllikön ainoa tytÀr. Lupaamalla mahtavat myötÀjÀiset isÀ saa hÀnet tyrkytettyÀ vaimoksi Haukan rikkaaseen kauppiassukuun. SiitÀ alkaa vasta 12-vuotiaan Annan nöyryytysten tie.

Halvast Haukka ei vÀlitÀ nuoresta vaimostaan vaan jÀttÀÀ hÀnet sukulaisnaisten armoille ja lÀhtee itse valloitusretkelle kaukaiseen Karjalaan. Palatessaan hÀnellÀ on mukanaan uhkea jalkavaimo, jolla on omat kunnianhimoiset suunnitelmansa. Annan kuvankaunis kÀly Beatrix on puolestaan naitettu vanhalle leskimiehelle. Mutta Beatrix ei tyydy kohtaloonsa vaan alkaa etsiÀ onnea pappismiehen sylistÀ. KielletyllÀ rakkaudella on kuitenkin kohtalokkaat seuraukset. Alun perin vuonna 1978 ilmestynyt Karjalan kruunu jatkaa rakastettua Halvast-sarjaa, jonka ensimmÀinen osa on Pirkkalan pyhÀt pihlajat.

Jo yli viiden vuosikymmenen ajan Kaari Utrio (s. 1942) on ollut Suomen suosituimpia kirjailijoita. HÀnen historialliset romaaninsa ovat ainutlaatuisia lajissaan: ne tuovat esiin naisen merkityksen ja voiman yhteiskunnan koossapitÀvÀnÀ tekijÀnÀ ja kuvastavat tarkkanÀköisesti kansamme menneisyyttÀ.


Sprecher*in: Kirsti Valve
Dauer: