(194)

Kassu Halonen: Maailma on kaunis

Hörbuch und E-Book


Melodian mestarin elÀmÀkerta

Suosikkiartistien taustavaikuttaja avaa uskomatonta elÀmÀÀnsÀ suomalaisessa musiikkibisneksessÀ.

Kalervo ”Kassu” Halosta on luonnehdittu Suomen menestyneimmĂ€ksi kevyen musiikin sĂ€veltĂ€jĂ€ksi ja tuottajaksi. Halosen elĂ€mĂ€kerta kĂ€sittelee monikasvoisen taiteilijan mittavaa roolia suomalaisen kevyen ja raskaammankin musiikin eri vuosikymmenillĂ€.

Surun pyyhit silmistÀni, Rentun ruusu ja SydÀmeeni joulun teen ovat esimerkkejÀ koko kansan megahiteistÀ, joiden sÀvelet on piirretty Kassu Halosen kynÀllÀ. Halonen puhuu nyt ensi kertaa myös elÀmÀnsÀ kipeistÀ hetkistÀ, kuten isÀn menettÀmisestÀ vain seitsemÀnvuotiaana sekÀ menestysvuosien kovasta hinnasta: avioliittonsa pirstoutumisesta esikoistyttÀren syntyessÀ ja maan menestyneimmÀn levy-yhtiön ajautumisesta konkurssiin.

Kirjassa ÀÀneen pÀÀsee myös Halosen lÀhipiiri, joka vÀlittÀÀ lukijalle aidon kuvan musiikkivaikuttajan elÀmÀstÀ julkisuuden valokeilan takana - isÀnÀ, puolisona sekÀ intohimoisena kokkina ja golfaajana.

PitkÀn linjan kulttuuritoimittaja Tommi Saarela tunnetaan musiikkialan merkkihenkilöistÀ kirjoittamistaan kiitetyistÀ elÀmÀkerroista. Saarelan Pave Maijanen - ElÀmÀn nÀlkÀ oli vuoden 2021 suuria arvostelu- ja myyntimenestyksiÀ.