(81)

Kaukorakkaus

Hörbuch und E-Book


Kauko Koskinen on jÀrjestyksen mies. Kuitit ovat tallessa, maton hapsut suorassa, pÀivissÀ rytmi ja rutiinit. ElÀkkeelle jÀÀnyt viraston atk-veteraani ei ole pudonnut kehityksen kelkasta, vaikka ikÀÀ on kertynyt. Kauko kÀy pÀivittÀin katsomassa vaimoaan, joka on pÀÀtynyt dementiakotiin. Se onkin Kaukon ehkÀ ainoa poikkeama sÀÀnnöistÀ, sillÀ dementiakodissa ei ole tarkoitus vierailla. On Kaukollakin omaishoitaja, ainakin paperilla: hÀnen poikansa Timo, joka asuu oman poikansa kanssa Kaukon kellarissa. Molemmat ovat e-urheilijoita.

Vaimon hiipuminen ulottumattomiin saa Kaukon muistelemaan nuoruuden intohimoista rakkautta, joka synnytti fyysistÀ kipua ja jÀrjen ylittÀvÀÀ vetovoimaa. Ajatus ei jÀtÀ Kaukoa rauhaan. HÀn alkaa systemaattisen tarkasti jÀljittÀÀ ensirakkauttaan - helppo homma, kun on internet ja oma elÀmÀ arkistoitu kalentereineen ja reikÀkortteineen jo Kekkosen ajoista. Onko vaimoa kohtaan tunnettu hellÀ huolenpito sama asia kuin tuo pakahduttava rakkaus?

Minna Lindgrenin romaani Kaukorakkaus on riemastuttava ja surumielinen kertomus kaukorakkauskaipuusta ja menettÀmisestÀ. Kauko toilailee menneisyytensÀ perÀssÀ muistoissaan ja arkistoissaan, HelsingissÀ ja maailmalla. Jahtaako hÀn mahdotonta, elÀÀkö vain haaveissaan? Vai voiko ensirakkauden vielÀ lÀmmittÀÀ?