(31)

Kilikorven vampyyri

Hörbuch


Alakoululaisille suunnatun Iik!-kauhukirjasarjan toinen osa tuo viidesluokkalaisten Sussan ja Sakun vaivoiksi ihan oikean vampyyrin. Helppolukuinen, maltillisen pituinen ja sopivan jÀnnittÀvÀ tarina houkuttelee myös vÀhemmÀn lukevia lapsia uppoutumaan kirjaan.

Pikkusisko Siiri suhtautuu Sussan ja Sakun ongelmaan kÀytÀnnöllisesti, ja alkaa pikimmiten puuhata vampyyrinmetsÀstysretkeÀ. Mutta eskari-ikÀistÀ ei voi pÀÀstÀÀ vaaja kÀdessÀ juoksentelemaan öisiin metsiin yksin, joten kaksosten on otettava ohjat kÀsiinsÀ. Isoveljen kirjasta löytyy ohjeita, joiden avulla lapset lÀhtevÀt vampyyrijahtiin puuvaajoilla, hopealla ja valkosipulilla aseistettuina.

EnsimmÀinen etsintÀpaikka on Kilikorvessa sijaitseva Karhuluola, mistÀ lapset löytÀvÀt vanhan Valpuri-muorin. Valpuri on joutunut pakenemaan kotoaan, kun vampyyri on pÀÀttÀnyt asettua sinne asumaan.

Lapset ja Valpuri lÀhtevÀt yhteistuumin karkottamaan vampyyria vanhasta metsÀkirkosta, mutta ensimmÀinen yritys pÀÀttyy pakomatkaan. Valpuri jÀÀ joukosta jÀlkeen, ja kun vampyyri ilmestyy yön pimeydessÀ Siirin ikkunan taakse, kaksoset pÀÀttÀvÀt, ettÀ vaarallinen verenimijÀ on pysÀytettÀvÀ keinolla millÀ hyvÀnsÀ!

Anu Holopainen on pitkÀn linjan nuortenkirjailija, jonka esikoisteos, fantasiaseikkailu Kristallien valta-kunta ilmestyi vuonna 1996. Holopaisen Molemmin jaloin -scifidystopia oli vuoden 2006 Finlandia Ju-nior -ehdokas, ja vuonna 2015 julkaistu Ihon alaiset nousi Blogistanian Kuopus -kisassa toiselle sijalle. Holopainen oli myös vuoden 2016 Laivakello-palkintoehdokas.