(0)

Kirjeitä sotapäällikölle : (Romaani eräästä katastrofista)

Hörbuch und E-Book


Vaikuttava kertomus yhdestä aikamme järkyttävimmistä tietomurroista.

”Tämä ei ole paljastuskirja. Tämä on kirja pienen ihmisen paljaudesta keskellä massiivista tietomurtoa. Paljaudesta suurien tunteiden keskellä: avuttomuuden, pelon, vihan, häpeän, pettymyksen, surun, toivon ja selviytymisen halun. Kaikkien niiden terapiassa esiin tulleiden tunteiden, joiden suostumukseton, häikäilemätön levittäminen on julmuutta paljaimmillaan.”

Syksyllä 2020 käy ilmi, että tunnettu psykoterapiakeskus on joutunut törkeän tietomurron kohteeksi. Kun katastrofista on kulunut kolme vuotta, psykoterapiakeskuksessa pitkään työskennellyt kirjailija ja terapeutti alkaa seurata tietomurtoon liittyvää oikeudenkäyntiä. Teosta epäillään miestä, jonka etunimet saavat kirjailijan ajattelemaan historian kuuluisia sotapäälliköitä.

Syyte koostuu yli 30 000 törkeästä rikoksesta: potilasrekisteriin kohdistuneista tietomurroista, yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä, potilaiden kiristyksestä ja kiristyksen yrityksestä.

Kirjailija palaa kolmen vuoden takaisiin muistiinmerkintöihinsä ja alkaa kirjoittaa kirjeitä sotapäälliköksi nimeämälleen miehelle.

Anja Snellman (s. 1954) on yksi rakastetuimmista ja luetuimmista suomalaisista nykykirjailijoista, joka on rohkeasti tarttunut ajankohtaisiin, arkoihin ja vaiettuihin aiheisiin. Kirjeitä sotapäällikölle on Snellmanin 27. romaani. Kirjailijantyönsä ohella Snellman työskentelee terapeuttina ja journalistina.