(0)

Klo 17.23

Hörbuch und E-Book


Jos kÀrsimyksestÀ on joskus puristettu helmi, se on tÀssÀ.

SydÀntÀ raastava, tosipohjainen pienoisromaani sairaan puolison omaehtoisesta kuolemasta. Onko syvintÀ rakkautta antaa toisen lÀhteÀ? Kuinka tÀnne jÀÀvÀ selviÀÀ?

HeinÀkuun yhdeksÀntenÀ pÀivÀnÀ kello 11.51 syleilen sinua kotimme kuistilla viimeisen kerran, Juhana. Videokamerat ovat jo pÀÀllÀ. MeidÀn viimeinen kosketuksemme, viimeiset sanamme toisillemme dokumentoituvat muistikortille, jota en halua koskaan katsoa. LÀÀkÀri sanoi, ettÀ tapahtuma on videoitava. Se todistaisi, ettÀ minÀ en tappanut sinua.

Kun rakastavaiset kohtasivat, mies oli jo vakavasti sairas, elvytetty viidesti eikÀ ehkÀ aina muistaisi, kenen vierellÀ herÀÀ. ElÀmÀ lahjoitti heille yhteisen vuosikymmenen. Sissi Kuntsille sen viimeisten viikkojen hinta oli mittaamaton.

Sissi Kuntsi on nimimerkillÀ kirjoittava kirjailija, jonka pienoisromaani Klo 17.23 perustuu hÀnen omaan elÀmÀÀnsÀ, vuosikymmeneen, jona hÀn seurasi puolisonsa matkaa kohti omaehtoista kuolemaa. Avustetulle itsemurhalle ei Suomessa ole kÀytÀntöÀ. Kirjailija ei ota asiaan kantaa. HÀn kirjoitti, jotta selviÀisi.