(1)

Kolme kertomusta

E-Book


Ivan Ivanitsh ja Burkin kiertelevÀt Mironositskoje-kylÀn laitamilla ja pÀÀtyvÀt vieraiksi tilanomistaja Aljohin lÀmpimÀÀn kotitaloon. Samalla he tarinoivat toisilleen onnesta ja rakkaudesta.

Burkin muistelee synkkyyteen koteloitunutta kollegaansa ja Ivanitsh veljeÀÀn, joka on epÀtoivoisesti etsinyt onnea. Lopulta Aljohin paljastaa haikean rakkaustarinansa, joka saa kolmikon mietteisiinsÀ.

Kolme kertomusta koostuu nimensÀ mukaisesti kolmesta novellista, joita ovat Koteloitunut ihminen, Karviaismarjat ja Rakkaudesta. Novelleissa kÀsitellÀÀn tƥehovilaiseen tapaan elÀmÀn suuria kysymyksiÀ.

Anton TĆĄehov (1860–1904) oli venĂ€lĂ€inen nĂ€ytelmĂ€kirjailija ja novellisti. TĆĄehovilaiselle tyylille ominaista on tiivis ja realistinen kerronta yhdistettynĂ€ impressionistiseen maailmankuvaan. TĆĄehovia on pidetty novelli- ja nĂ€ytelmĂ€kirjallisuuden uudistajana ja yhtenĂ€ venĂ€lĂ€isen kirjallisuuden merkittĂ€vimpĂ€nĂ€ hahmona. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat nĂ€ytelmĂ€t Lokki, Vanja-eno ja Kirsikkapuisto.