(67)

Konsten att somna ditt barn

Hörbuch


Har ditt barn svÄrt att komma till ro och somna?

Vill du hitta en metod som hjÀlper barnet att somna lÀttare?

DÄ kan sömnberÀttelsen 'Ballongerna' och den hÀr guiden hjÀlpa. SömnberÀttelsen riktar sig till barn i Äldern 4-9 Är och Àr en avslappningsövning som du kan lÀsa för ditt barn varje kvÀll eller de kvÀllar barnet har svÄrt att komma till ro. SömnberÀttelsen Àr en form av godnattsaga som baseras pÄ KBT, Kognitiv Beteendeterapi och ACT-Acceptance and Comittment Therapy-tekniker som hjÀlper barnet att slappna av i kroppen och varva ner mentalt för att lÀttare kunna somna.

'Bland det finaste du kan ge dina barn Àr förmÄgan att somna och en god sömn. Det Àr nÄgot de kan ha med sig resten av sitt liv som utgör en hÀlsobringande faktor och ett skydd mot psykisk och fysisk ohÀlsa. Med nÄgra enkla metoder kan du hjÀlpa ditt barn att somna lÀttare och bÀttre. Det Àr dÀrför jag skapat den hÀr guiden och SömnberÀttelsen'.

Författaren Helena Kubicek Boye Àr leg psykolog, KBT-terapeut och har arbetat med sömn och sömnproblem i över tio Är. Hon har skrivit böckerna Konsten att sova och FrÄn depp till Pepp med kost, motion och sömn, som Àven finns som ljudböcker.

'En stillhet som har varit svÄr att fÄ med andra sömnmetoder'

Ellen, mamma till 6-Ă„riga Lowe

'LÀste boken i gÄr. OMG!!! Vi körde den igÄr igen. Helt tyst nÀr det var fÀrdiglÀst och 5-10 minuter senare helt utslagna. Vilken grej! Vuxentid here we come!

Ullis, mamma till Kajsa, 3 Ă„r och Isa, 6 Ă„r