(6)

Korona : ja digitaalinen riskiyhteiskunta

Hörbuch und E-Book


MerkittÀvÀ tietokirja koronan yhteiskunnallisista vaikutuksista

Koronakriisi muutti maailmaa. Korona on tehnyt nĂ€kyvĂ€ksi ”digitaalisen riskiyhteiskunnan”, jossa ihmisiĂ€ ja yhteiskuntaa jĂ€risyttĂ€vĂ€t tapahtumat koetaan median vĂ€lityksellĂ€ samanaikaisesti eri puolilla maailmaa.

Sosiologi Ulrich Beck nĂ€ki 1980-luvulla maailman menevĂ€n kohti ”riskiyhteiskuntaa”, jossa sosiaaliset, poliittiset, taloudelliset ja yksilölliset riskit luisuvat yhteiskunnan seuranta- ja turvainstituutioiden otteesta. Digitaalisessa riskiyhteiskunnassa hybridi mediatila luo yllĂ€ttĂ€viĂ€ ilmiöitĂ€ ja seurauksia, jotka leviĂ€vĂ€t globaalisti. TĂ€mĂ€ tekee siitĂ€ vaikeasti hallittavan ja ennakoitavan – riskit karkaavat kĂ€sistĂ€.

Korona ja digitaalinen riskiyhteiskunta piirtÀÀ tarkan ja analyyttisen kuvan koronan vaikutuksista ihmisten elÀmÀÀn, arkeen ja yhteiskunnalliseen kokemukseen ensimmÀisen pandemiavuoden aikana. Teos tarjoaa lukijalle tÀrkeitÀ työkaluja pandemian laajempien yhteiskunnallisten vaikutusten jÀsentÀmiseen.

Lilly Korpiola on tietokirjailija, median ja viestinnÀn asiantuntija. Lilly on perehtynyt strategiseen viestintÀÀn, kriiseihin ja johtamiseen. Petro Poutanen on viestinnÀn ja organisaatioviestinnÀn dosentti ja tietokirjailija. HÀn on perehtynyt sosiaalisen median, verkon ja digitaalisen viestintÀympÀristön murrokseen.