Magasinet ATLAS gør status over efterkrigstiden, der på mange måder slet ikke er forbi. Kristoffer Granov har mødt den tyske forfatter Niklas Frank, hvis bøger på mange måder er ét langt hadebrev til faren, der blev dømt til døden ved Nürnberg-processerne efter at have siddet som dukkediktator i Polen under Anden Verdenskrig. I Granovs artikel "Verdensborger nummer 1" møder han Garry Davis, som efter krigen forsøgte at statuere et eksempel på en verden baseret på andre principper end nationalstaten.
Tobias Havmands artikel "De kæmpede som vilde" fortæller om de danskere, der rent faktisk kæmpede mod tyskerne den 9. april 1940, da nazisterne besatte Danmark.
I "Nazistiske skeletter i arkivskabene" fortæller Kåre Holm Thomsen om debatten i Tyskland, om hvorvidt det var i orden, at embedsmænd fra det nazistiske regime blev genansat i det tyske embedsværk efter krigen.
I "Krigens orange arv" sætter Tobias Nicolai fokus på de grusomme eftervirkninger, som vietnameserne endnu lever med, efter amerikanerne brugte det frygtede kemikalie agent orange under Vietnamkrigen, og i "Flugt uden krig" fortæller Amalie Hyllested og Ina Marie Ernø Jacobsen om de mange kosovarer, der er flygtet mod håbet om et bedre liv i EU.
Det journalistiske samtidsmagasin ATLAS udkom for første gang i 2010 med målsætningen at skrive dybdegående artikler om politik, kultur og samfund. ATLAS’ mantra er, at en histories aktualitet afhænger af dens relevans, og ikke om den er den nyeste i den endeløse nyhedsstrøm.