(256)

Kuinka kasvattaa bebe

Hörbuch


Lapset ovat samanlaisia kaikkialla maailmassa eikÀ kasvattaminen ole helppoa missÀÀn. MistÀ siis johtuu, ettÀ ranskalainen Àiti saa siemailla rauhassa kahviaan lasten leikkiessÀ keskenÀÀn, kun taas yhdysvaltalaisen Àidin kaikki aika kuluu hiekkalaatikkonahinoiden selvittelyyn?

Kun yhdysvaltalainen Pamela Druckerman alkoi odottaa esikoistaan Pariisissa, hÀn innostui tutkimaan ranskalaisen kasvatuksen salaisuutta. Miksi ranskalaiset vauvat nukkuvat lÀpi yön? Miksi pienetkin ranskalaislapset osaavat paitsi syödÀ monipuolisesti, myös noudattaa hyviÀ pöytÀtapoja? Ja vaikka lapset kÀyttÀytyvÀt hyvin, he eivÀt vaikuta lainkaan lannistetuilta tai ilottomilta, vaan aivan yhtÀ luovilta ja eloisilta kuin muuallakin maailmassa.

Huippuluokan taloustoimittaja Druckerman alkoi kirjata havaintojaan vaippalaukkuun sullomaansa vihkoon. HÀn huomasi, ettÀ Ranskassa ei tunneta ajatusta rasittuneesta ÀidistÀ, jolla ei ole omaa elÀmÀÀ. Ranskalaiset eivÀt ajattele, ettÀ heidÀn olisi jatkuvasti palveltava lastaan, eivÀtkÀ pode siitÀ syyllisyyttÀ. HeillÀ on lapsiinsa rento ja rauhallinen auktoriteetti, jota voi vain kadehtia. He ovat hyvin tiukkoja joissain asioissa ja hÀmmÀstyttÀvÀn sallivia toisissa. EtsiessÀÀn omaa tapaansa sanoa napakasti non Druckerman huomasi, ettÀ lasten (myös hÀnen omiensa) kyky ymmÀrtÀÀ asioita ja toimia itsenÀisesti on suurempi kuin hÀn olisi koskaan voinut kuvitella.

Kuinka kasvattaa bebe on lÀmpimÀn humoristinen ja perusteellisesti taustoitettu kirja siitÀ, miten ranskalaiset onnistuvat tekemÀÀn mahdottoman: kasvattamaan lasta lapsuutta kunnioittaen, mutta ilman ettÀ tinkivÀt omasta aikuisuudestaan. Se antaa lukijalle inspiroivia ja kÀytÀnnönlÀheisiÀ ohjeita siitÀ, miten vanhemmuutta harjoitetaan Pariisin malliin.


Sprecher*in: Katja Aakkula
Dauer: