(46)

Kuka menestyy ja miksi

Hörbuch und E-Book


MistÀ menestys muodostuu?

Miksi jotkut ihmiset saavuttavat elÀmÀssÀÀn niin paljon enemmÀn kuin toiset? Poikkeavatko he jotenkin erityisellÀ tavalla muista?

Gladwell tutkii ihmisiÀ aina rock-tÀhdistÀ huippu-urheilijoihin ja IT-velhoista tiedeneroihin sekÀ kertoo innostavalla tavalla, mitÀ tekijöitÀ on heidÀn menestyksensÀ taustalla. Kirjassa on mukana henkilökohtaisia menestystarinoita eri elÀmÀnaloilta, muun muassa nuori Bill Gates sekÀ tarinoita Beatlesin alkuajoilta. Gladwell osoittaa muun muassa, ettÀ pelkÀstÀÀn korkea Àlykkyys-osamÀÀrÀ tai lahjakkuus eivÀt takaa menestystÀ. KeskeistÀ on asioille omistautuminen, mutta menestymiseen vaaditaan myös kosolti onnea.

Malcolm Gladwell (s. 1963) on kansainvÀlisesti tunnettu toimittaja, tietokirjailija ja luennoitsija. Kirjoissaan Gladwell tarkastelee inhmillistÀ luovuutta, kommunikaatiota ja ideoiden syntyÀ soveltaen ennakkoluulottomasti sosiologian, psykologian ja taloustieteen tuoreimpia tutkimustuloksia.Gladwellilta on suomennettu myös teokset Daavid ja Goljat, Leimahduspiste, VÀlÀhdys ja SinisilmÀiset.