(0)

Kuninkaita maanpaossa I

E-Book


Illyrian kuningas joutuu pakenemaan maastaan hoveineen. Perhe ei voi ottaa mukaansa lÀheskÀÀn koko maallista omaisuuttaan, mutta onneksi heillÀ on sÀÀstöjÀ Pariisin pankeissa. Perheen pienen lapsen terveyskin nÀyttÀÀ kauniissa kaupungissa kohenevan, joten Pariisiin muutto vaikuttaa olleen oikea valinta.

Uudesta asuinpaikasta iloitessaan nÀmÀ kuninkaalliset tuskin huomaavatkaan olevansa pois kotoa. Ilakointi ja turhamaisuus jatkuvat kuin mitÀÀn ei olisi tapahtunut.

Elysée Méraut, nuori ranskalainen mies, pÀÀtyy hovin lapsukaisten kotiopettajaksi. Méraut on kiihkeÀ kuningasaatteen kannattaja, joten hÀn kunnioittaa Illyrian kuninkaan hovia heidÀn asemalleen sopivalla tavalla. Miten kÀy, kun hÀn joutuu kasvotusten oikeiden kuninkaallisten rappiollisen elÀmÀntavan kanssa?

TÀmÀ on kaksiosaisen romaanisarjan ensimmÀinen osa. Osa teosten hahmoista perustuu todellisiin historiallisiin henkilöihin.

Alphonse Daudet (1840–1879) oli ranskalainen kirjailija, joka tunnetaan ennen kaikkea novellikokoelmastaan KirjeitĂ€ myllyltĂ€ni. HĂ€nen ensimmĂ€inen kaunokirjallinen teoksensa oli runokokoelma Les Amoureuses (1858), jota jo aikanaan ylistettiin.