(77)

Kuudennen kerroksen nainen

Hörbuch und E-Book


Kun lapsi kaapataan Pariisissa, eurooppalainen rakkauden kaupunki paljastaa raadollisimmat kasvonsa.

ErÀÀn riidan pÀÀtteeksi Bastian Chapon jĂ€ttÀÀ vaimonsa ja vie lapsen mukanaan. HĂ€n kertoo kaikille, ettĂ€ hĂ€nen vaimonsa Tiina Är on mielenvikainen alkoholisti, joka ei sovi Ă€idiksi.

Viranomaiset eivĂ€t kuuntele suomalaista Tiinaa. Edes kotitalon alakerrassa kyylÀÀvĂ€ portinvartija, rouva Tombola ei suostu luovuttamaan postia kuudennen kerroksen kalpealle naiselle. Mutta virastojen odotusauloissa, metrotunneleissa ja rappukĂ€ytĂ€vissĂ€ Tiina Är kohtaa heitĂ€, joilla on vielĂ€ sydĂ€n paikallaan.

Tiina Raudaskosken omakohtaisista kokemuksista syntyi romaani, jossa arki muuttuu absurdiksi ja maailma niin hulluksi, ettÀ itkettÀÀ ja naurattaa.

Tiina Raudaskoski (s. 1977) valmistui Teatterikorkeakoulusta dramaturgiksi 2001. HÀnen nÀytelmiÀÀn on esitetty Ylioppilasteatterissa ja Q-teatterissa ja hÀnen esikoisromaaninsa Eberhard Millerin muotokuva ilmestyi vuonna 2005. Pian sen jÀlkeen Raudaskoski muutti Pariisiin, missÀ hÀn kÀvi lÀpi vuosien taistelun lapsensa huoltajuudesta. Samalla hÀn opiskeli oikeustieteen maisteriksi Pantéon-Sorbonnen yliopistossa ja suoritti asianajajatutkinnon.

NykyÀÀn Tiina Raudaskoski asuu lÀÀkÀripuolisonsa ja lastensa sekÀ kolmen kissan ja kahden hevosen kanssa maaseudulla Pariisin liepeillÀ.


Sprecher*in: Satu Paavola
Dauer: