(11)

Lapset ja raha : Talouskasvatuksen aakkoset vanhemmille

E-Book


Lapsena opitut hyvÀt tavat kantavat pitkÀlle tulevaisuuteen.

Miten lapselle opetetaan talousasioita? Miten voin toimia hyvÀnÀ esimerkkinÀ, jos en osaa tai jaksa perehtyÀ raha-asioihin? Miksi jotkut meistÀ kiinnostuvat talousasioista ja toiset eivÀt?

Lapset ja raha - talouskasvatuksen aakkoset vanhemmille tarjoaa selkeitÀ kÀytÀnnön esimerkkejÀ, miten vÀlitÀt hyviÀ rahataitoja lapselle. Saatat löytÀÀ vinkkejÀ omaankin taloudenpitoosi. Opit, miksi lapselle pitÀÀ opettaa rahan rajallisuudesta, vaikka sitÀ olisikin yllin kyllin.

Kirjassa esitellÀÀn harjoitteita eri ikÀisille lapsille aina taaperoikÀisestÀ itsenÀistyvÀÀn ja aikuistuvaan nuoreen saakka ja annetaan työkaluja, kuten vastikkeellinen viikko- tai kuukausiraha ja budjetointi, joiden avulla vanhemmat voivat opettaa lapsille rahan arvosta, sÀÀstÀmisestÀ ja pitkÀjÀnteisyydestÀ.

Myös sijoittamisen perusperiaatteet kÀydÀÀn lÀpi, jotta vanhemmat oppivat, kuinka lapselle sÀÀstetÀÀn ja sijoitetaan ja kuinka korkoa korolle -ilmiötÀ hyödynnetÀÀn verotehokkaasti. Asiantuntijahaastattelut ja tutkimusviittaukset ohjaavat lisÀtiedon ÀÀreen.

Nina Nordlund (dipl.ins, TUTA) on bloggari, varallisuusvalmentaja ja asuntosijoittaja.

HÀn kirjoittaa Lapset ja raha -nimistÀ blogiaan ja luennoi talouskasvatuksesta sekÀ sijoittamisesta lapsiperheissÀ.