(0)

Lasilinna

E-Book


Rakastetun kirjailijan sekÀ lapsille ettÀ aikuisille sopiva satukokoelma hurmaa syvÀllisyydellÀÀn!

Maria on pÀÀttÀnyt tulla isona haltiattareksi. TylsÀmielinen opettaja kuitenkin vÀittÀÀ, ettei se ole mahdollista. Kun pitÀisi piirtÀÀ linna, Maria loihtii paperille siivekkÀÀn ja nauravan hevosen, kukkuloita ja ihmisiÀ, mutta opettaja ei löydÀ kuvasta mitÀÀn linnaa muistuttavaa. "Etkö sinÀ nÀe", miettii viisas Maria, joka nÀkee kaiken jo lapsena, "Se on lasinen linna". TÀytettyÀÀn monta kymmentÀ vuotta Maria rakennuttaa itselleen lasilinnan, jonka lÀpinÀkyvien seinien lÀpi on hyvÀ tarkkailla kaikkea, mitÀ maailmassa tapahtuu.

13 ihastuttavaa kertomusta sisÀltÀvÀ kokoelma muistuttaa mielikuvituksen voimasta sekÀ siitÀ, kuinka tÀrkeÀÀ on unelmoida.

Kaarina Helakisa (1946–1998) oli suomalainen kirjailija ja suomentaja, jota pidetÀÀn suomalaisen sadunkerronnan uudistajana. HĂ€n kirjoitti kymmeniĂ€ lastenkirjoja, runoja, nĂ€ytelmiĂ€ ja kuunnelmia ja suomensi lastenkirjallisuuden klassikoita. Helakisa palkittiin työstÀÀn lukuisia kertoja, ja hĂ€n sai mm. valtionpalkinnon kahdesti. Otavan kirjasÀÀtiö jakaa vuosittain Kaarina Helakisa -palkinnon merkittĂ€vĂ€stĂ€ saavutuksesta lasten- ja nuortenkirjallisuuden alalla.