Christian S. Nissen tager læseren med på rejse ind i det offentliges ledelseslandskab. Det er en rejseberetning fra den offentlige sektors uvejsomme terræn, hvor Nissen beskriver de offentlige lederes mange udfordringer på vejen.
Nissen har selv foretaget sådan en rejse gennem sit arbejdsliv i seks forskellige offentlige organisationer og har på sin egen færd studeret de meget forskellige kulturer, han har mødt. Det er bl.a. disse erfaringer og oplevelser, som ligger til grund for bogens skildring af den offentlige leders svære manøvrering imellem en lang række, ofte modstridende, krav og muligheder.
Rejsen ind i ledelsesland tager sin begyndelse med beslutningen om at sige ja til en lederstilling og slutter, når lederen går på pension eller bliver fyret. Undervejs hører vi om arbejdet med at lægge strategier og vanskelighederne med at føre dem ud i livet. Vi fejrer sejrene sammen med medarbejderne og får et indblik i de konflikter og magtkampe, som også er en del af lederens hverdag.
Bogen beskriver de kulturkløfter, en leder skal kunne skræve over, og de kolde bjergpas, der skal passeres. Med et skarpt blik for, hvordan der skal balances mellem politik og administration, mellem lovgivningens paragraffer og virkelighedens krav og mellem at være elsket og re-spekteret …, giver Nissen sit bud på, hvad det vil sige at være leder i det offentlige. Nissen dikterer ikke ruten, men lægger kortet åbent frem, og så gælder det om at finde sin egen vej gennem det offentliges ledelseslandskab.
Bogen indgår i serien Gyldendal Public. Bøgerne i serien er til engagerede medarbejdere, ledere og politikere i den offentlige sektor. Alle bøger fra Gyldendal Public tager udgangspunkt i, at den offentlige sektor består af virksomheder som alle andre – drevet under særlige vilkår og med særlige formål.