(150)

Likvidera Paris!

Hörbuch und E-Book


Kriget nÄr en vÀndpunkt nÀr de allierade styrkorna gÄr i land pÄ Normandies strÀnder. Hitlers sista försök att rÀdda Det tredje riket blir att beordra de tyska soldaterna att förgöra allt som kommer i deras vÀg nÀr det gör retrÀtt. Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet, som redan utstÄtt striderna vid östfronten och i stridseldarna vid Monte Cassino, beordras att likvidera Paris. Inga fÄngar ska tas och inga överlevande ska skonas. Soldaterna vet att kriget redan Àr förlorat och det enda som fÄr dem att orka fortsÀtta kÀmpa Àr vÀnskapen mellan dem.

"Likvidera Paris!" Àr den sjunde delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvÄngskommenderats till tyska armén, och som tvingas kÀmpa i ett krig som ingen av dem tror pÄ.

Sven Hassel Ă€r pseudonym för den danska författaren BĂžrge Willy Redsted Pedersen (1917–2012), som under andra vĂ€rldskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker Ă€r baserade pĂ„ egna upplevelser frĂ„n kriget, men det Ă€r nĂ„got som har ifrĂ„gasatts av bĂ„de journalister och historiker. FĂ„ författare har som Hassel sĂ„ nĂ€rgĂ„nget och med en sĂ„ bister realism fĂ„ngat andra vĂ€rldskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.