(0)

Lille-mor

E-Book


NÀr Valter Krook gick bort hade han inga egna arvingar. IstÀllet lÀmnade han all sin egendom till sina systerdöttrar. Detta beslut skulle komma att förvÄna slÀkten dÄ deras morbror sedan lÀnge brutit med deras mor lÄngt innan hon gick bort. LÀnge hade familjen varit rotlös och drivit omkring pÄ resor i ett försök att hitta en ny hemort, en ny trygghet. SÄ blev det att Ragnhild och Harriet flyttade in i det gamla familjehemmet med sin gamla far..

De tvÄ systrarna var mycket olika och Ragnhild var den som mest pÄminde om deras avlidna mor. DÀrför kallades hon ibland för Lille-mor. Eftersom Harriet fortfarande skolades annorstÀdes bodde hon inte heller alltid pÄ gÄrden med sin familj. SÄledes blev tillvaron stundvis ganska ensam för Ragnhild.

Men en dag hittar hon en gammal dagbok, en tÀnkebok som vÀcker till liv en kÀnsla av samhörighet med bÄde modern och hembygden.

Anna Helena Ölander (1861-1939) och var en svensk författare och översĂ€ttare. Hon föddes i Linköping och var dotter till en kyrkoherde. Under sin livstid arbetade hon flitigt med att begripliggöra de kristna budskapen. Bland annat skrev hon dikter och berĂ€ttelser för tidningar som Svenska Posten och Förbundstidningen. Senare under hennes karriĂ€r kom hon Ă€ven att skriva lĂ€ngre historier i romanform. Ölanders författarskap bestĂ„r av cirka 50 utgivna böcker respektive diktsamlingar och hon finns bland annat representerad i ett stort antal frikyrkliga psalmböcker sĂ„vĂ€l som Svenska Kyrkans.