(257)

Linnut vaikenevat, Kuhala

Hörbuch


JyvÀskylÀ on kesÀkaupunki parhaasta pÀÀstÀ, ainakin mikÀli pitÀÀ murhista!

YksityisetsivÀ Otto Kuhalan kesÀ alkaa työntÀyteisenÀ: ensin katoaa varatuomarin vaimo sitten ylikonstaapeli Antikainen.

Pian Kuhala saa huomata tutkivansa katoamisten sijasta murhia, ja vÀhÀltÀ pitÀÀ, ettei hÀn itsekin pÀÀse tapailemaan suvivirttÀ taivaalliseen laulukuoroon.

Joutuiko varatuomarin vaimo rakastajansa surmaamaksi vai tappoiko hÀnet kenties mustasukkainen aviomies? MitÀ ylikonstaapelin Passat tekee Silja Linen parkkipaikalla HelsingissÀ? MikÀ on syynÀ edesmenneen ylikonstaapelin Àkkirikastumiseen? Kuka rÀjÀytti taivaan tuuliin kerrostaloasunnon Savipellon kaupunginosassa? Ja ennen kaikkea: liittyvÀtkö tapahtumat jotenkin toisiinsa?

Markku Ropponen (s. 1955) on JyvÀskylÀssÀ asuva kirjailija. HÀnet tunnetaan eritoten kiitetyistÀ ja palkituista dekkareistaan.

Ropponen on mehevÀn kielen ja henkilökuvauksen mestari, jonka rujon kauniita henkilöitÀ ei voi olla rakastamatta. HÀnen tunnetuin luomuksensa on yksityisetsivÀ Otto Kuhala. EnsimmÀinen Kuhalasta ja tÀmÀn koirasta kertova veijaridekkari ilmestyi vuonna 2002, ja siitÀ lÀhtien lukijat ovat saaneet nauttia uudesta seikkailusta vuosittain.

Ropposelta on ilmestynyt myös kaksi puhtaan humoristista romaania, Koirapuistoromaani sekÀ Hautaustoimisto WÀhÀhappinen. LisÀksi hÀn on kirjoittanut runoja, novelleja ja lukuromaaneja.