(1)

Lumen syli

E-Book


Juuri koulunsa aloittaneen Helmin syksy alkaa painajaismaisesti. HÀnen paras ystÀvÀnsÀ Mirjami kuolee, ja toinen ystÀvÀ Saara joutuu Otuksen kÀsiin. Vaikka pikkutytön elÀmÀssÀ pilkahtelee iloa ja vÀlittÀmistÀ, hÀn ajautuu yhÀ syvemmÀlle pelkojen maailmaan, jossa tarun ja toden ÀÀriviivat hÀmÀrtyvÀt. EletÀÀn 1960-luvun loppua suomalaisessa pikkukaupungissa, jossa sodan jÀljet nÀkyvÀt yhÀ ja josta lÀhdetÀÀn Ruotsiin töihin.

IsÀtön Helmi asuu Elsa-ÀitinsÀ ja kaksosveljiensÀ kanssa, mutta perhe kasvaa yllÀttÀen, kun paikalle tupsahtavat Helmin isoveli Pena, työtön hunsvotti HelsingistÀ, sekÀ vanhainkodista karannut isoisÀ. Taakka Àidin harteilla kasvaa, mutta mitÀ mahdollisuuksia hÀnellÀ lopulta on?

Omaa paikkaansa maailmassa hakee myös Helmin opettaja Kaarina: nuoren naisen odottamaton raskaus pÀÀttyy ennenaikaiseen synnytykseen ja lapsen kuolemaan, ja viereltÀ katoaa vaivihkaa myös mies, jonka kanssa oli tarkoitus viettÀÀ loppuelÀmÀ.

Helmin, Elsan ja Kaarinan tarinat sulavat lopulta yhteen kertoen meille maailmasta, jonka pahuuden edessÀ meidÀt voi pelastaa vain toisen ihmisen syli ja jossa rikkinÀisillÀkin kulkijoilla on mahdollisuus onneen.

LÀheisyyden ja vapauden kaipuun teemat kulkevat lÀpi hurmaavan, lÀmminhenkisesti kerrotun romaanin.