(9)

Maailman kirkkaalle laidalle

E-Book


Lumilapsi-kirjallaan ihastuttaneen Eowyn Iveyn toinen romaani herÀttÀÀ eloon Amerikan alkuperÀisasukkaiden myytit ja Alaskan karun ja kauniin luonnon. Maailman kirkkaalle laidalle on kiehtova ja samalla hyytÀvÀ tarina rakkaudesta, seikkailusta ja selviytymisestÀ.

Lumilapsen kirjoittajan uusi, henkeÀsalpaava romaani.

Everstiluutnantti Allen Forrester saa vuonna 1885 elÀmÀnsÀ mahdollisuuden, kun hÀnet mÀÀrÀtÀÀn johtamaan retkikunta Alaskan Wolverinejoen ylÀjuoksulle. Vaarallinen reitti on avain Alaskan luonnon valtaviin rikkauksiin, joiden kutsu houkuttaa seireenin lailla jokaista korpimaassa omaa onneaan etsivÀÀ. Kaikki yritykset kesyttÀÀ koskematon erÀmaa ovat kuitenkin tÀhÀn asti pÀÀttyneet traagisesti armottomien olosuhteiden edessÀ.

Forrester ja hÀnen raskaana oleva vaimonsa Sophie joutuvat eroon toisistaan, kun Allen johdattaa retkikuntansa kohti tuntematonta. Seikkailuja janoava Sophie ei odota yksinÀistÀ vuotta armeijan parakkien vankina innolla. Pian kÀy kuitenkin ilmi ettei Allen ole ainoa, joka joutuu kamppailemaan petollisia olosuhteita vastaan. Kumpikaan ei voi aavistaa, ettÀ erossa vietetty vuosi tulee vaatimaan heiltÀ molemmilta kaiken rohkeuden ja kestÀvyyden, aina viimeiseen pisaraan asti.

Eowyn Ivey on syntynyt Alaskassa. HÀnen ÀitinsÀ antoi hÀnelle nimen Taru sormusten herrasta -henkilöhahmon mukaan. Ivey opiskeli viestintÀÀ ja luovaa kirjoittamista Western Washington Universityssa ja Alaskan yliopistossa. HÀn asuu miehensÀ ja kahden lapsensa kanssa keskellÀ Alaskan villiÀ luontoa.

Iveyn esikoisromaani Lumilapsi oli valtaisa menestys ja mm. Pulitzer-palkinnon finalisti vuonna 2013. Myös Maailman kirkkaalle laidalle on ollut arvostelu- ja myyntimenestys maailmalla pÀÀsten muun muassa Amazonin vuoden 2016 parhaiden kirjojen listalle.